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141.Imagen marcada / sin marcar CARRASCO-LETELIER, L.; TERRA, J.A.; ROEL, A.; AYALA, W.; BORDAGORRI, P.; SERRON, N.; MARTÍNEZ, S.; JORAJURÍA, P. Huella ecotoxicológica de rotaciones de arroz con diferentes grados de intensificación. Sustentabilidad. Revista INIA Uruguay, Junio 2023, no.73, p.82-85. (Revista INIA; 73).
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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142.Imagen marcada / sin marcar AYALA, W.; BERMÚDEZ, R. I. Precipitaciones año 2002-2003. ln: INIA Treinta y Tres. Sitio Experimental Arbolito: guía de campo. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2004. p. 1-2
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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143.Imagen marcada / sin marcar DIAZ, R.; JAURENA, M.; AYALA, W. Impacto de la intensificación productiva sobre el campo natural en Uruguay ln: Reunao do Grupo Técnico em forrageiras, do Cone Sul Grupo Campos, 21. Desafios e oportunidades do Bioma Campos frente a expansao e intensificacao agrícola, 2006, Pelotas, RS, Brasil Mittelmann, A.; Leites Reis, J.C. eds. Palestras e Resumos. Pelotas, RS (Brasil): EMBRAPA, 2006. p. 49-67 (EMBRAPA Documentos ; 166) EMBRAPA Centro de Pesquisa Agropecuaria de Clima Temperado
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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144.Imagen marcada / sin marcar DIAZ, R.; JAURENA, M.; AYALA, W. Impacto de la intensificación productiva sobre el campo natural en Uruguay Revista INIA, 2008, no. 14, p. 16-21
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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145.Imagen marcada / sin marcar DIAZ, R.; JAURENA, M.; AYALA, W. Impacto de la intensificación productiva sobre el campo natural len Uruguay. Revista INIA Uruguay, 2008, no. 14, p. 16-21.
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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146.Imagen marcada / sin marcar JAURENA, M.; AYALA, W.; TERRA, J.A.; BERMÚDEZ, R.; BARRIOS, E.; LAGOMARSINO, X.; CORREA, J.; AVILA, P.; SALVO, L.; HERNÁNDEZ, J. Impactos de la fertilización fosfatada y la inclusión de leguminosas en pasturas. ln: Día de Campo, 2010, Treinta y Tres, Uruguay Día de Campo. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2010. p. 11-13 INIA Treinta y Tres. Unidad Experimental Palo a Pique (UEPP)
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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147.Imagen marcada / sin marcar JAURENA, M.; AYALA, W.; TERRA, J.A.; BARRIOS, E.; LAGOMARSINO, X. Impacts of long-term phosphorus fertilization and addition of perennial legumes on temperate natural grassland. I. Clanges in species biodiversity and stability. [Abstract]. ln: International Grassland Congress, 22nd; International Rangeland Congress, 8th. Proceedings. Multifunctional in a changing world. 2008. Hohhot (China): Guangdong People´s Publishing House. v. 1, p. 82.
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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148.Imagen marcada / sin marcar SALVO, L.; TERRA, J.A.; AYALA, W.; BERMÚDEZ, R.; CORREA, J.; AVILA, P.; HERNÁNDEZ, J. Impacts of long-term phosphorus fertilization and addition of perennial legumes on temperate natural grassland. II. Total and particulate soil organic carbon. Abstract. ln: International Grassland Congress, 22nd; International Rangeland Congress, 8th. Proceedings. Multifunctional in a changing world. 2008. Hohhot (China): Guangdong People´s Publishing House. v. 1, p. 382 p.
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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149.Imagen marcada / sin marcar BERMÚDEZ, R.; AYALA, W. Implantación de gramíneas en los mejoramientos de campo con leguminosas. (Capítulo 1. Plantas forrajeras). In: Jornada Anual de Producción Animal. Resultados Experimentales. Unidad Experimental Palo a Pique. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2005. p. 1-9 cap. 1. (INIA Serie Actividades de Difusión ; 429)
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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150.Imagen marcada / sin marcar Bermúdez, R.Ayala, W. Inclusión de gramíneas sin laboreo en campos mejorados Las Brujas, Canelones (Uruguay): INIA, 2001. p. 34-35 INIA Las Brujas
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Treinta y Tres.
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151.Imagen marcada / sin marcar BARRIOS, E.; AYALA, W.; CIAPPESONI, G. Innovaciones en genética para la producción ovina. Sistema intensivo de producción con razas prolíficas. ln: Día de Campo Unidad Experimental Palo a Pique, Oct. 2017. Rol de la genética en los sistemas ganaderos. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2017. p. 3-5.
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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152.Imagen marcada / sin marcar BARRIOS, E.; CIAPPESONI, G.; SARALEGUI, S.; AYALA, W. Innovaciones en genética para la producción ovina. Sistema intensivo de producción de razas prolíficas. In: Día de Campo Unidad Experimental Palo a Pique, Oct. 2018. Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 2018, p.9-12.
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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153.Imagen marcada / sin marcar BARRIOS, E.; AYALA, W.; CIAPPESONI, G. Innovaciones genéticas para la producción ovina: efecto de la edad de la madre en el peso al nacimiento y al destete de corderos de razas prolíficas.[Resumen]. In: Simposio Internacional de Recursos Genéticos para las Américas y el Caribe [SIRGEAC], 12. Resúmenes. Rocha (Uruguay): CURE, 2019. p. 103.
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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154.Imagen marcada / sin marcar BERMUDEZ, R.; CARÁMBULA, M.; AYALA, W. Introducción de gramíneas en mejoramientos extensivos. In: Jornada Anual de Producción Animal, 1996, Palo a Pique, Treinta y Tres, UY. [Resultados experimentales]. Treinta y Tres: INIA, 1996. p. 33-43. (Serie Actividades de Difusión 110). INIA Treinta y Tres. Unidad Experimental Palo a Pique (UEPP).
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155.Imagen marcada / sin marcar MACEDO, I.; ROEL, A.; AYALA, W.; PRAVIA, V.; TERRA, J.A.; PITTELKOW, C. M. Irrigated rice rotations affect yield and soil organic carbon sequestration in temperate South America. Agronomy Journal, 2022, 1-15. OPEN ACCESS. doi: https://doi.org/10.1002/agj2.20964 Article history: Received: 25 July 2021 // Accepted: 16 November 2021 // First published: 25 November 2021. Correspondence: Ignacio Macedo, email:macedoyapor@gmail.com
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156.Imagen marcada / sin marcar CARDOZO, G.; REYNO, R.; AYALA, W.; CUADRO, R.; FERNANDEZ, P.; BERETTA, A.; JAURENA, M.; LATTANZI, F. Is phosphorus a limiting factor for the productivity of Campos grasslands? In: Symposium of the European Grassland Federeation, 19, 2017, Alghero, Italy. Porqueddu, C.; Franca, A.; Lombardi, G.; Molle, G.; Peratoner, G.; Hopkins, A., eds. Grassland resources for extensive farming systems in marginal lands: major drivers and future scenarios. Alghero, Italy : ISPAAM, 2017 p. 302-304. (Grassland Science in Europe; 22)
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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157.Imagen marcada / sin marcar RISSO, D.; BERMÚDEZ, R.; AYALA, W.; FERRÉS, S. (Ed.). Jornada Pasturas en la Sierra, 2003, Sitio Experimental Arbolito, Cerro Largo, Uruguay. Treinta y Tres, Uruguay: INIA, 2003. 32 p. (INIA Serie Actividades de Difusión; 324)
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158.Imagen marcada / sin marcar RIVERO, M.J.; LÓPEZ-VILLALOBOS, N.; EVANS, A.; BERNDT, A.; CARTMILL, A.; NEAL, A. L.; MCLAREN, A.; FARRUGGIA, A.; MIGNOLET, C.; CHADWICK, D.; STYLES, D.; MCCRACKEN, D.; BUSCH, D.; MARTIN, G. B.; FLEMING, H.; SHERIDAN, H.; GIBBONS, J.; MERBOLD, L.; EISLER, M.; LAMBE, N.; ROVIRA, P.J.; HARRIS, P.; MURPHY, P.; VERCOE, P. E.; WILLIAMS, P.; MACHADO, R.; TAKAHASHI, T.; PUECH, T.; BOLAND, T.; AYALA, W.; LEE, M.R.F. Key traits for ruminant livestock across diverse production systems in the context of climate change: perspectives from a global platform of research farms. Reproduction, Fertility and Development, 8 January 2021, vol. 33, p. 1-19. OPEN ACCESS. Doi: https://doi.org/10.1071/RD20205 Article history: Published online 8 January 2021. Corresponding author: michael.lee@rothamsted.ac.uk
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159.Imagen marcada / sin marcar AYALA, W. La festuca en los sistemas de producción de la Región Este: nuevos cultivares e inclusión de hongos endófitos. [Video]. En: DÍA DE CAMPO, 2015, UNIDAD EXPERIMENTAL PALO A PIQUE (UEPP), TREINTA Y TRES, UY.
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160.Imagen marcada / sin marcar CARDOZO, G.; AYALA, W.; LEZAMA, F.; REYNO, R.; CUADRO, R.; MICHELINI, D.; JAURENA, M.; LATTANZI, F. Limited response to phosphorus fertilization in native South American grasslands across a productivity gradient despite low phosphorus concentrations in grassland herbage. Plant and Soil. 2024. https://doi.org/10.1007/s11104-024-06562-5 Article history: Received 10 October 2023; Accepted 14 February 2024; Published 26 February 2024. -- Responsible Editor: N. Jim Barrow. -- Correspondence: G.A. Cardozo, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Estación...
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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  11/05/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  BRANSCHEID, W.; DOBROWOLSKI, A.; SPINDLER, M.; SAÑUDO, C.; SAN JULIÁN, R.; FONT I FURNOLS, M.; OLIVER, M.A.; CAÑEQUE, V.; MONTOSSI, F.; WICKE, M.
Afiliación :  W. BRANSCHEID, Institut für Fleischerzeugung und Vermarktung, BFEL Kulmbach.; A. DOBROWOLSKI, Institut für Fleischerzeugung und Vermarktung, BFEL Kulmbach.; M. SPINDLER, Institut für Fleischerzeugung und Vermarktung, BFEL Kulmbach.; CARLOS SAÑUDO, Producción Animal y Ciencia de los Alimentos, Fac. Veterinaria, Zaragoza, Spanien; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARÍA FONT I FURNOLS, Centre de Tecnologia de la Carn, IRTA, Monells (Girona), Spanien.; MARÍA ANGELS OLIVER, Centre de Tecnologia de la Carn, IRTA, Monells (Girona), Spanien; VICENTE CAÑEQUE, SGIT-INIA, Madrid, Spanien.; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; M. WICKE, FOSVWE - Vechta, Universität Göttingen.
Título :  Consumer acceptability of beef and lamb from Uruguay and Germany. [Verbraucherakzeptanz von uruguayischem und deutschem Rind- Und Lammfleisch]
Fecha de publicación :  2006
Fuente / Imprenta :  Fleischwirtschaft, 2006, Volume 86, Issue 8, Pages 101-106.
Descripción física :  2-s2.0-33747804694
Idioma :  Inglés
Contenido :  Summary: As part of an international project, the consumer acceptance of Uruguayan and German beef and lamb was examined. Two groups of consumers from two German district towns (Kulmbach, Vechta ? n = 100 each) were consulted. The meat samples originated from the respective breeds prevailing in each country, and from pasturing (Uruguay) or from high level feeding (Germany). Between the consumer judgements about Uruguayan and German samples, no salient differences exist if the meat is sufficiently aged. The lamb was judged surprisingly well, although 65 % of the consumers indicated never to consume lamb. Ageing for 20 days is essential particularly for beef, since the consumers detected a significant reduction in quality after a seven days ageing period. Noticeably, higher fat content was linked with better sensory classification at both meat types. Cluster analyses of judgements revealed that the overall acceptability of beef depends more on tenderness; in the case of lamb, it is determined more by flavour. According to age groups, the consumers evaluated the samples significantly different: The group of elderly rated more tolerantly than the other groups. // Zusammenfassung: Als Teil eines internationalen Projektes wurde die Verbraucherakzeptanz von uruguayischem und deutschem Rind- und Lammfleisch untersucht. Hierzu wurden zwei Verbraucherstichproben in zwei deutschen Kleinstädten (Kulmbach, Vechta ? je n = 100) herangezogen. Die Fleischproben stammten von jeweils landesüb... Presentar Todo
Palabras claves :  BEEF; CONSUMER PANEL; LAMB; MEAT QUALITY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO17913 - 1PXIAP - DD
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